2013. március 19., kedd

Visszatér az Empire Of The Sun

Az Empire Of The Sun duója nem csak a Sziget Fesztiválra tér vissza – hiszen 2011-es fergeteges koncertjük után idén újra színpadra lépnek a Hajógyári-szigeten –, hanem végre bejelentették várva-várt albumukat. 2008-as debütálásuk óta nem jelentkeztek új anyaggal, bár Nick Littlemore, a duó egyik fele időközben a Pnau nevű zenekarával több albumot is kiadott. De most újra összeáll a birodalmi páros, Ice On The Dune című második stúdiólemezük pedig idén júniusban jelenik meg.

Az ausztrál elektro-pionírok legújabb albumának témája egy egész új kihívás: helyreállítani a békét a világban, 1000 évvel később.

“Régen a világ még tiszta volt, a Császár és a Próféta ügyelt a rendért. A napsugarakat irányítva a folyókat levezették a hegy tetejéről, a heves esőzések így eloltották a tomboló tüzeket. A Császár ereje a koronájában leledzett. Egy éjjel, mikor aludt, az Árnyak Királya ellopta az ékszert, és ezzel a világ egy szempillantás alatt megváltozott. És bár a Császár és a Próféta tehetetlenül nézte a sötét erők ámokfutását, mégis maradt egy fegyverük: a remény.”


Walking On A Dream című debütáló albumuk több millió példányban kelt el világszerte, és olyan slágereket tartalmazott, mint a We Are The People, a Standing on the Shore vagy az album címadó dala. Nyolc ARIA-díjat nyertek (többek közt az év albumáért), és két BRIT Awards jelölést is kiérdemeltek, videóikat pedig több mint 40 millióan látták.

Web: http://empireofthesun.com Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=8WwCMP5qVIY

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése