2013. március 27., szerda

Depeche Mode - "Delta Machine"

Megjelent a Depeche Mode várva várt 13. stúdióalbuma, a „Delta Machine” március 25-én. Az album első kislemezdala, a „Heaven” (http://youtu.be/Fy7FzXLin7o) jelenleg is Top20-ban található a magyar slágerlistán, míg a második kislemezdal, a „Sooth My Soul” a héten indul a magyar rádiókban.

A „Delta Machine” - melyet a múlt évben rögzítettek Santa Barbarán, Kaliforniában és New Yorkban – produceri feladatait Ben Hillier látta el, míg a keverés Flood nevéhez fűződik. A standard CD-formátum mellett a „Delta Machine” egy exkluzív deluxe kiadásban is megjelenik: 4 extra dallal és egy 28 oldalas keményfedeles kiskönyvvel, melyben a banda régi művészeti együttműködője, Anton Corbijn képei kaptak helyet. Az első kislemezdal, a „Heaven” egy hónapja jelent meg a kritikusok elismerése mellett. A Depeche Mode május 7-én indítja európai turnéját Tel-Avivban (május 21-én Budapestet is érintve), míg az Észak-Amerikai turné dátumok augusztus 22-ével kezdődnek Detroitban.

Marint Gore a megjelenéssel kapcsolatban a következőket nyilatkozta: „Ennek az albumnak a megírása lehengerlő volt, mert szerettem volna, hogy igazán modern legyen a hangzása. Szeretném, hogy az emberek jól érezzék magukat, miközben hallgatják ezt az albumot, és valamiféle békére leljenek általa. Egyszerűen van benne valami varázslatos.”

Dave Gahan hozzátette: „Ennek a kiadványnak az elkészítése pontosan úgy zajlott, ahogyan azt elképzeltük. Amikor olyan pontra értünk, hogy úgy éreztük, túlságosan „normális” és átlagos a zene, akkor inkább felrúgtuk a szabályokat, és belecsempésztük az igazi hamisítatlan Depeche Mode-hangzást. A „Delta Machine” pontosan így készült és alig várom, hogy az összes rajongónk meghallgassa!”

Azok a rajongók, akik március 31-ig megveszik az új „Delta Machine” album standard vagy deluxe változatát a rajongói klubtalálkozók egyikén vagy egy hazai zeneboltban – CD, bakelit LP vagy digitális letöltés formájában -, és a blokk/számla sorszámával regisztrálják magukat a www.sonymusic.hu/depechemode weboldalon március 31-én éjfélig, egy 2 fős utazást nyerhetnek a banda május 4-i turné-főpróbájára Nizzába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése