2013. november 27., szerda

Bruce Springsteen - "High Hopes"

Bruce Springsteen új albuma “High Hopes” címmel január 13-án jelenik meg a Columbia Records / Sony Music gondozásában. A “High Hopes” számos különböző zenei felállásban mutatja be Springsteen zenéjét, ugyanis hallható less rajta az E Street Band csakúgy, mint a gitáros Tom Morello és sok más zenész is. Az albumot New Jerseyben, Los Angelesben, Atlantában, Ausztráliában és New Yorkban rögzítették, és ez less Springsteen 18. stúdióalbuma.

A “High Hopes” album csomagolása tartalmazni fogja Springsteen saját kommentárjait is, mely részletesen bemutatja majd az album kialakulását.

Morello 2013. márciusában csatlakozott Springsteenhez és az E Street Bandhez ausztráliai turnéjuk során (Steve Van Zandt helyére), és lett, ahogy Springsteen mondja, “a múzsám, a projekt hátralévő részét egy vadonatúj szintre emelve”. Gitár játéka mellett az albumon Morello duettet is énekel Springsteennel a „The Ghost Of Tom Joad” című dalban. Clarence Clemons, aki 2011-ben hunyt el, és Danny Federici, aki 2008-ban távozott közülünk, szintén hallható az album számos dalában, melyek Springsteen szerint „a legjobb kiadatlan felvételeink az elmúlt évtizedből”. Az album címadó dalához, a „High Hopes”-hoz már videó is készült, melyet Thom Zimny rendezett, és mely egy kollázs Danny Clinch fotóiból, Chris Hilson ausztráliai turné felvételeiből, és látható benne Tom Morello, régi dokumentumfilm részletek, szövegek és grafikák: http://www.youtube.com/watch?v=rOPDhoZH91g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése