2013. november 7., csütörtök

Februárban Deep Purple az Arénában!

2014. február 17-én a BudapestArénában lép fel a hard rock történetének egyik legnagyobb zenekara, a Deep Purple.

 

A 45 évvel ezelőtt, 1968-ban alakult legendás együttes a hetvenes évek első felében egy sor klasszikussá lett rockdalt adott világnak - Smoke On The Water, Black Night, Speed King, Child In Time, Highway Star, Strange Kind Of Woman -, majd a nyolcvanas évek közepén újjáalakulva is rögtön egy platinalemezzel tudott visszatérni - Prefect Strangers -, és most, 2013-ban ismét remek formába lendülve nyit új fejezetet karrierjében.

A nyolc év kihagyás után megjelent új nagylemez, a veterán sztárproducer Bob Ezrin - akinek többek között Alice Cooper, Lou Reed és Pink Floyd albumok fűzödnek a nevéhez - segédletével rögzített Now What?! album remek kritikákat kapott, és a Deep Purple elmúlt bő negyedszázadának legjobb helyezéseit érte el a lemezlistákon, s több országban, például Németországban és Ausztriában még No.1 pozícióba is feljutott. A lemez már több mint negyedmillió példányban fogyott, és pár héten belül koncertfelvételekkel bővített duplalemezes újrakiadásban is megjelenik. A 2012-ben elhunyt zenekaralapító orgonista, Jon Lord emlékének ajánlott albumról már három kislemezt is kimásoltak, a legendás horrorszínészt megidéző Vincent Price című dalhoz pedig – két évtized óta először – még egy stílusos videoklipet is forgattak.

 
A Deep Purple legsikeresebb „nagy felállását” a mai zenekarban Ian Gillan énekes és a klasszikus ritmusszekció, az alapító dobos Ian Paice és a basszusgitáros Roger Glover képviseli, de a két évtizede távozott Richie Blackmore helyére érkezett amerikai gitáros, Steve Morse és a 2002-ben csatlakozó Don Airey billentyűs is méltó tagoknak bizonyultak az elmúlt bő évtizedben. Nagy sikerrel futó aktuális turnéjukon a régi slágerek mellett megszólaló új szerzeményeik is jelzik, hogy a Deep Purple nem nosztalgiaprodukció, hanem egy igazi aktív zenekar – amint erről a februári budapesti állomáson a magyar közönség is meggyőződhet.
  

a Vincent Price című dal videoklipje itt látható: http://www.youtube.com/watch?v=BEWYRRaxFhU

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése