2013. november 7., csütörtök

Il Divo - "A Musical Affair"

Az Il Divo, a rekordokat döntö klasszikus crossover csapat, akik több mint 26 millió albumot adtak el világszerte, megjelentette hatodik stúdióalbumát „A Musical Affair” címmel november 4-én a Syco / Sony Music gondozásában. Az album megjelenésével egyidőben, melyen olyan neves vendégművészek működnek közre, mint Barbra Streisand, Nicole Scherzinger, Kristin Chenoweth és Michael Ball, néhány Broadway fellépésre is sor kerül a Marquis Színházban Heather Headley közreműködésével november 7-i kezdettel.

Az „A Musical Affair” az Il Divo első, a Broadway show-k által ihletett dalválogatása, olyan musicalekből, mint Az Operaház Fantomja, a Carousel és a West Side Story. Az album az Il Divo védjegyének számító romantikus és érzelmekkel teli feldolgozásait mutatja be olyan szívből jövő klasszikusokkal többek közt, mint a „Some Enchanted Evening” (South Pacific), a „Bring Him Home” (A nyomorultak), vagy a „Tonight” (West Side Story).

Az Il Divo vadonatúj köntösbe öltöztette ezeket a rajongásig szeretett dalokat, és meghívott számos Broadway és pop művészt duett partneréül egyes dalokhoz. Ezek a top zenészek olyan dalokhoz adták tehetségüket, mint a „Music of the Night” (Az Operaház Fantomja) – élő duett Barbra Streisanddal; az „All I Ask Of You” (Az Operaház Fantomja) – duett Kristin Chenoweth-szel; a „Memory” (Macskák) – duett Nicole Scherzingerrel; és a „Can You Feel the Love Tonight” (Az Oroszlánkirály) – duett Heather Headley-vel.

November 7-én az Il Divo elindítja meghatározott ideig tartó élő koncertsorozatát a New York-i Marquis Színházban, mely az első alkalom lesz, hogy a négy tag egyszerre énekel a Broadway színpadán. Az „Il Divo - A Musical Affair: The Greatest Songs of Broadway Live” elnevezésű koncertsorozat a Broadway musicalek leghíresebb dalait vonultatja majd fel Carlos, David, Urs és Sebastien egyéni színházi tapasztalataiból merítve. Ezen felül a Tony- és Grammy-díj nyertes Heather Headley is közreműködik a showban az összes dátum alkalmával.

A show november 7-i debütálása mellett az Il Divo november 8-án, 9-én, 11-én, 12-én és 13-án fog fellépni a Marquisban. A quartett tagjai számára nem ismeretlen a musical színház: Carlos Mariust játszotta A nyomorultakban, amikor a show először bemutatkozott Spanyolországban 1993-ban, míg David Rodolfo szerepét játszotta a Broadwayen a La BohSme című showban 2003-ban, mely összesen 7 Tony-díj jelölést kapott később.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése