2013. november 21., csütörtök

Focifrizurás klipet forgatott a Junkies

A Junkies focis videóklipet forgatott legutóbbi albuma egyik dalához. A Frizura klipjében a zenekar megalázó vereséget szenved egy ismert emberekből álló csapattól. A vicces, fricskázó stílusú dalt élőben is lehet hallani a vidéki klubkoncerteken, illetve a féléves szünet előtt Budapesten utoljára december 13-án a Barba Negra Klubban.

Elkészült a negyedik videóklip a Junkies legutóbbi, Mi van veled? Semmi? című nagylemezéhez, amit idén „Az év hazai hard rock vagy heavy metal albuma” kategóriában Fonogram-díjjal jutalmaztak. A zenekar választása ezúttal a Frizura című dalra esett, amely vicces szövegével és dinamikus zenéjével hamar a rajongók egyik kedvence lett.

- Ez a számunk egy kis fricska a magyar labdarúgóknak. Senkit sem akartunk megbántani, de az az igazság, hogy némelyikük többet foglalkozik a külsejével és a frizurájával, mint a labdával. A dalszöveg adta magát, így két napig forgattunk az újpesti Duna SK focipályáján Kögével, aki az ezt megelőző három klipünkért is felelős. A Junkies tagjai egy sokadrangú csapatot játszottak, az ellenfeleinket pedig barátaink, Fehér Balázs, a The Carbonfools énekese, Dányi Krisztián színész, a TV2 Jóban Rosszban című sorozatának szereplője, Takács Vilmos, a Hollywood Rose gitárosa, illetve Hanula Zsolt Péter író alakították. Bár a Junkies zenekarból senki sem az a kimondott focitehetség, kellemes élmény volt a nagy füves pályán, a napsütésben, mezben játszani. Még úgy is, hogy a basszusgitárosunk, Riki Church csúnyán megsérült, és még most is fáj a lába. A forgatáson egyébként rengeteget röhögtünk, főleg azoknál a jeleneteknél, amikor a második félidő előtti szünetben az edzői utasítások helyett a Junkies tagjai divattippeket és szépészeti tanácsokat kaptak az öltözőben. A meccs végeredménye ezek után megalázó, 8:1-es vereség lett, ironikus módon pontosan annyi, mint a Hollandia-Magyarország vb-selejtezőé volt októberben – mondta Szekeres András, a Junkies frontembere.

A Frizura című dalt, a Mi van veled? Semmi? című lemezen szereplő szerzeményeket és a Junkies régi nagy slágereit Budapesten legközelebb december 13-án a Barba Negra Klubban lehet meghallgatni. A fővárosban utána félévig nem lép fel hangos koncerttel a zenekar.

- Jövőre lesz a Junkies 20. születésnapja, amit júniusban egy hatalmas bulival fogunk megünnepelni. Emellett készül az új lemezünk, ezért a következő félévben stúdiózunk, és a nagykoncertre készülünk. Aki tehát Budapesten akar minket élőben egy zúzós bulin hallani, az a szünet előtt utoljára december 13-án teheti ezt meg – tette hozzá Szekeres András.



A zenekar december végéig járja a vidéki nagyvárosok klubjait, így a rajongók Pécsett, Sopronban, Szombathelyen, Egerben és Szolnokon is tombolhatnak kedvenc számaikra. A turné egyik kiemelt állomása Debrecen, ahol november 16-án, szombaton a Roncsbárban több év után ad újra önálló koncertet a Junkies.

Junkies: Frizura

http://www.youtube.com/watch?v=PIuGd6teyGM&hd=1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése