2013. november 21., csütörtök

Miley Cyrus gyanús külsejű cigivel, Lady Gaga üres kézzel távozott az EMA-gáláról

Miley Cyrus gyanús külsejű cigivel, Lady Gaga üres kézzel távozott
Vasárnap este átadták a 2013-as MTV EMA díjait
Őrjöngő közönség, intergalaktikus show, levegőben repkedő sztárok, félmeztelen műsorvezető, és zene, zene, zene: ez jellemezte az idei MTV Europe Music Awards díjátadót Amszerdamban. Az erős mezőnyben az este legnagyobb győztese Eminem volt, aki két díjat (A legjobb Hip-Hop Előadó és Global Icon) vihetett haza. A Legjobb Női és a Legjobb Férfi Előadó Katy Perry és Justin Bieber, utóbbi videón köszönte meg rajongóinak az elismerést. A One Direction A Legjobb Pop kategóriában győzedelmeskedett, A legjobb dal pedig Bruno Mars Locked Out Of Heaven című slágere lett.

Vörösszőnyeges bevonulás, különleges ruhaköltemények, sosem hallott dalok és a legnagyobb sztárok. Tegnap Amszterdamra figyelt a világ: a vasárnap este megrendezett díjátadón a zenei élet színe-java fellépett és együtt ünnepelte Európa legjobbjait. A 19 éves MTV EMA minden szempontból az egyik legfontosabb esemény és mind a mai napig óriási médiafelhajtás övezi – ezt természetesen a menedzsmentek is rég jól tudják, így mindig lehet számítani valami bizarr dologra a sztároktól.

Az estét fantasztikus belépővel, a stadion tetejéről leereszkedő űrhajódíszletből kiszállva Miley Cyrus nyitotta meg, aki egy rövid produkció - amelyben többek között egy Little Britney-nek becézett törpével énekelt - után átadta a szót a műsor házigazdájának, Redfoonak. Az LMFAO extravagáns énekes-rappere híres különc stílusáról, őrületben pedig most sem volt hiány. Rögtön az est kezdetén úszónadrágra vetkőzött, majd minden egyes felbukkanásakor elképesztőbb öltözékben tűnt fel, mint bármelyik korábbi MTV EMA házigazda, sőt, crowd surfingelt egy szumó birkózóval, és táncot lejtett a What Does The Fox Say duójával, a rókajelmezbe bújt Ylvis-szel is.

A díjátadó főszereplői persze maguk a nyertesek voltak. Igen kiegyensúlyozott mezőny volt az idei: a Legjobb Hip Hop és a Global Icon díját is bezsebelő Eminemen kívül senki nem nyert több kategóriában. Katy Perry lett A Legjobb Női, Justin Bieber pedig immár negyedszer lett A Legjobb Férfi Előadó. A Legjobb Dal díja Locked Out Of Heaven című fülbemászó slágeréért Bruno Mars kezében landolt, a legjobb feltörekvő előadók bemutatására létrehozott Legjobb Push díjat Austin Mahone kapta. A Legjobb Új Előadó díját a Macklemore & Ryan Lewis érdemelte ki a szavazatok alapján, a Legjobb Rajongói pedig a Tokio Hotelnek vannak. A Legjobb Rock idén a Green Dayt illette, míg A Legjobb Videó 2013-ban Miley Cyrus Wrecking Ball-ja lett.

Idén a világ legnagyobb ikonjainak járó Global Icon díjat Eminem kapta. A világsztár rapper mindenkinél több MTV EMA díjat nyert, eddig szám szerint tizenkettőt. A Legjobb Elektronikus Előadó díját Avicii kapta, A Legjobb Pop Előadó pedig a One Direction lett. A 1D rajongói tettek azért, hogy a srácok közvetve még egy díj gazdái lehessenek, ugyanis a Legjobb Image kategória elismerését Harry Styles kapta a fiúcsapatból. Az este leginkább csalódott előadója kétség kívül Lady Gaga lehet, hiszen a popdívának nagy visszatérése után négy jelölésből egyetlen díjat sem sikerült a vitrinbe tennie.

Az este folyamán fellépett többek között Bruno Mars, a The Killers, Robin Thicke, és Icona Pop, Katy Perry pedig elképesztő színpadi látványt nyújtott, ahogy táncosai által tartott fantasztikus ruhakölteményében tíz méter magasan lebegve énekelte az Unconditionally-t. Miley Cyrus nem hazudtolta meg magát, bár az MTV VMA körül kirobbant botrányához képest visszafogottabban próbálta felhívni magára a figyelmet: a legjobb videó díjával a kezében egyszerűen rágyújtott egy meglehetősen gyanús külsejű cigire, majd elsétált. A díjátadók között olyan sztárokat láthattunk, mint Dizee Rascall, Rita Ora, Ellie Goulding, Katy Perry és Jared Leto. Azt is megtudhattuk, hogy a 2014-es EMA-gála házigazdája a skót Glasgow lesz - és az őrületes amszterdami afterparty után valószínűleg szükségünk is lesz az egy évre a felépüléshez!A 2013-as MTV EMA-t világszerte közel 700 millió tévén nézték. A 2013-as MTV EMA feliratos ismétlését először november 11-én, hétfőn 22:30-tól vetíti az MTV Hungary.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése