2013. november 5., kedd

Peter Gabriel Budapesten!


Peter Gabriel és ikonikus albuma élőben, 2014. május 6-án este a Papp László Budapest Sportaréna színpadán!

Peter Gabriel zenei mérföldkőként számon tartott lemezének 25. évfordulóját egy díszdobozos szett kiadásával, és a ’Back To Front’ elnevezésű világkörüli turnéval ünnepelte meg. A rajongók legnagyobb örömére a turné folytatódik és az új helyszínek között Budapest is megtalálható!

A show, amellet hogy Peter Gabriel illusztris munkásságának 25 évvel ezelőtt megjelent gyöngyszemét mutatja be teljes egészében, visszahozza az első turnék hangulatát az eredeti zenekartagok részvételével.

A budapesti előadásra először a hivatalos rajongói klub tagjai válthatnak belépőt november 6-án reggel 8 és november 8-án reggel 8 óra között a https://petergabriel.com oldalon keresztül.

November 8-án 10 órakor indul a teljes körű jegyértékesítés a www.livenation.hu oldalon keresztül valamint a Ticketpro országos hálózatában.

Az Egyesült Államokban indult koncertkörút halmozza az elismerő kritikákat, s a ’Back To Front’ keretein belül újra összeállt az eredeti csapat, az énekest ismét a basszusgitár-mágus Tony Levin, a gitáros David Rhodes, a billentyűs David Sancious és a dobos Manu Katche kiséri.

Peter Gabriel erről a következőket nyilatkozta:

„Egyszerre volt nagyon furcsa és nagyon ismerős érzés amikor elindult ez az egész. Különös az, hogy vannak kapcsolatok, amik ugyanúgy folytatódnak tovább, ahogy az elszakadás előtt működtek, és reménykedsz, hogy lehigaddtál és talán egy aprányit bölcsebb lettél a hosszú évek alatt.”

Amikor 1985 februárjában Ashcombe nevű öreg farmján Peter Gabriel elkezdett dolgozni ötödik albumán, semmit sem sejtett abból a kirobbanó és hosszantartó hatásból, amit a keze alatt születő dalok idéztek elő. Az 1986-ban megjelent ’So’ a korszak meghatározó albumai lett, díjak sokaságát zsebelte be, milliós eladási számokat hozott olyan slágerekkel mint a Sledgehammer, a Don’t Give Up Kate Bush-sal , a Say Anything vagy az In Your Eyes.

Azokról az időkre emlékezve honlapján Peter Gabriel megjegyzi:

„Azt hiszem amikor visszajátszottuk az albumot már tudtuk, hogy jó, amit csináltunk. Nem voltam éppen egy mellőzött művész addig sem; volt egy két jó dobásom a 'Shock The Monke'y, a 'Games Without Fronteries' vagy a 'Solsbury Hill' de mindegyik után - részben szándékosan - visszatértem a homályba. A ’So’-val véget ért az az iőszak, amikor én egy kultművész voltam a fősodor peremén. A ’So’ után a homály nem volt többé lehetséges opció.”
A 25. évforduló kapcsán indított koncertsorozat alkalmat ad a zseniális album és az egész akkori időszak újraélésére.

„Az idő mindenen otthagyja letörölhetetlen bélyegét. Amikor visszalátogatsz a múltadba, nem élhetsz benne többé, de körbejárhatod, kitárhatod régi emlékek ablakát, és alkalomadtán elcsípheted még az illatát a helynek, amiben éltél.”


A május 6-i, budapesti előadásra 5 különböző kategóriájú ülőjegyet és állójegyeket lehet vásárolni november 8-tól a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.

További info:
www.livenation.hu
petergabriel.com
www.ticketpro.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése