2013. november 21., csütörtök

New Beat Special: Cold Cave - 2014. január 29. @ GMK

A Wesley Eisold köré csoportosuló amerikai Cold Cave turnéval és egy friss lemez ígéretével indítja majd a 2014-es évet - ez pedig nekünk, magyaroknak duplán jó, hiszen a 2007 óta működő produkció Budapesten is fellép majd január 29-én a GMK-ban.

Persze hazugság lenne azt állítani, hogy Eisold tétlenül ült a babérjain az elmúlt években. Fellépett többek között a Primavera Soundon, a Leeds Festivalon és a Northside-on is. Noha stúdióalbumot nem jelentetett meg, ám 2012 őszétől kezdve nem kevesebb, mint öt vadonatúj, különálló dallal ajándékozta meg a közönséget, melyek remekül bizonyítják, hogy a Cold Cave egy újabb csavarral toldotta meg sötét, mégis dallamos, elementáris erejű elektronikus zenéjét.

Wesley Eisold igazi polihisztor: a zenélés mellett költőként is tevékenykedik, ráadásul még egy független kiadónak is ő a tulajdonosa. Muzikális pályafutását különböző hardcore együttesekben (Give Up The Ghost, Some Girls) kezdte, melyek agresszív, brutális energiáját saját projektjébe, a Cold Cave-be is átültette. Noha Eisold a csapat vezetője, elsőszámú dalszerzője és döntéshozója is egyben, mind lemezen, mind pedig élőben vendégzenészek segítségével hívja életre a kiváló CC hangzást, ami a 80-as évekbeli szintipop, a döngölős EBM, a jótékony zaj, a The Cure-féle goth hangzás és a briliáns popdalok keresztezéséből tevődik össze.

És hogy mennyire intenzív, lebilincselő világot kreál maga köré, arról eddigi két stúdióalbumán is meggyőződhettünk, ugyanis mind a 2009-es Loves Comes Close, mind pedig a 2011-es Cherish The Light Years remek darabok lettek. Ám ha még ezek a korongok sem csillapítanák éhségünket, nyugodtan mazsolázhatunk a Cold Cave név alatt kiadott számos EP között. Hamarosan pedig új jövevényt köszönthetünk az együttes diszkográfiájában, a Sunflower munkacímen futó harmadik korong ugyanis Eisold elmondása szerint jövőre kerül kiadásra, mi pedig tűkön ülve várjuk, hogy egy újabb dózist kaphassunk a formáció addiktív zenéjéből.


Event: http://www.facebook.com/events/555680147845116/
Jegyár: 2900 / 3500 Ft

Web: http://www.coldcave.net

Videók:
http://youtu.be/ELRvdyMwVQw
http://youtu.be/lLfPaC5cNds

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése