2013. november 21., csütörtök

Együttműködésre épül a Belmondo új lemeze

Kooperatív címmel új nagylemezt készített a Belmondo. A dalokban a magyar zenei élet előadói, a legkülönfélébb stílusok képviselői szerepelnek vendégművészként. Az album nem titkolt szándéka, hogy megmutassa az együttműködésben rejlő erőt és lehetőséget.

A Belmondo zenekar új nagylemeze, a Kooperatív november 20-án jelent meg. Az album címe arra utal, hogy a dalokat az együttműködés köti össze, hiszen a hazai könnyűzenei élet előadói, más stílusok képviselői szerepelnek bennük vendégművészként. A közreműködők között van Szirtes Edina Mókus hegedűművész-énekesnő, Judie Jay énekesnő, Szolnoki Péter, a Bon Bon énekese - aki most kivételesen csak fuvolázik-, Eckü, a Hősök rappere, a Fourtissimo rézfúvós kvartett, Kovács Krisztián, a Fish! zenekar frontembere, Czutor Anett énekesnő, Zoohacker és Hatvani Zília dj, Szekeres András, a Junkies frontembere, valamint egy számban Gyurma szkreccsel, egy másikban pedig Bartha Timi énekel.

- Évek óta terveztük, hogy más stílusok képviselőivel dolgozzunk együtt. Voltak korábban is próbálkozásaink, közös dalok és fellépések, de a Kooperatív című lemezünk azért rendhagyó, mert teljes egészében az együttműködésről szól. Alapvetően a dalok karaktere és a barátság határozta meg, hogy kit kértünk fel együttműködésre, de például Fish! Krisztián esetében egy régóta húzódó nézeteltérésünket rendeztünk a közös munkával. A Kooperatív című album felvétele közben egyértelművé vált számomra, hogy az együttműködés sokkal magasabb minőséget képvisel annál, hogy összeadódik két ember munkája. Megsokszorozódnak a zenei ötletek, hangulatok és a hangszeres megoldások. Ha az ember nyitott és befogadó, rengeteget tanulhatunk egymástól. Az együttműködésben komoly erő rejlik. Jó lenne, ha ezt a szemléletet átvihetnénk a baráti társaságokra, a családokra és az egész országra
– mondta Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar dalszerző-frontembere.

A Belmondo a tervek szerint tavasszal tartja a Kooperatív lemezbemutató koncertjét, amire minél több közreműködőt szeretne elhívni. A zenekar legközelebb december 14-én a budapesti Gozsdu Manó Klubban lép fel, ahol ízelítőt ad az új album dalaiból, valamint válogat a jól ismert slágereiből. Felcsendül egyebek mellett a Lesz, volt, van, a Mikor, Szájalok, a Szabadon, az Emelt díjas lányok és az új rádiós kedvenc, a We Could Lie.

Belmondo feat. Kovács Krisztián (Fish!): Szívjuk el
http://www.youtube.com/watch?v=SFirWXGzb4Y


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése