2013. november 21., csütörtök

Cirque Éloize elhozza iD előadást Budapestre!

A Cirque Éloize iD előadása Budapest felé tart 15 előadó a városi tánc- és a cirkuszművészet egyedi kombinációjában 
A nemzetközi hírű, extravagáns iD nálunk a BudapestArénában debütál



   



Végre a magyar közönég is megismerheti a tánc- és cirkuszművészet új előadásmódját, hiszen a Cirque Éloize iD előadása Budapestre tart. A Jeannot Painchaus rendezte iD kirobbanó energiájú produkció, a cirkusz, a hip-hop és az utcai tánc keveréke. Az előadás április 22-én és 23-án, csak két alkalommal lesz látható a BudapestAréna színpadán. Jegyek november 21-től már kaphatók.

A társulat 1993-as alapítása óta a világ egyik vezető kortárs cirkuszává vált. Újító produkcióikkal a társulat olyan előadások színpadra állítására specializálódott, amely a cirkuszművészetet kombinálja a színházi előadással, a zenével és a tánccal - a társulatra jellemző sajátos és úttörő módon. A Cirque Éloize a Cirque du Soleil társulat partnere a kreatív látvány és a nemzetközi szórakoztatás felé történő elmozdulásban.

Az iD 15 akrobata és előadóművész színpadi munkája, vadonatúj multimédiás kiegészítőkkel, valamint rock és elektronikus zenéktől inspirált kísérőzenével, amely Jean-Phi Goncalves és Alex McMahon munkája. Az iD-ban az akrobaták fegyelme vegyül a hip-hop táncosok energiájával, egy friss és magas fordulatszámú pörgést adva a modern cirkusznak.

Az előadás rendezője, Jeannot Painchaud a következőket nyilatkozta: "Óriási öröm, hogy ezt a városi történetet megtölthetjük színekkel, szenvedéllyel és energiával a magyar nézőknek is. A társulat hagyományaihoz híven az iD több különböző művészeti formát kombinál és adja energiájukat az akrobatikus előadáshoz. Két rivális bandáról szól a történet akiknek osztozniuk kell egyetlen helyen a város szívében, de mindeközben keresik azt is, hogyan fejezhetnék ki a személyiségüket és az egyediségüket - s máris előttünk van az iD."

2010-es bemutatója óta a show folyamatosan lelkes kritikákat kap mind a közönség, mind a média részéről. Ahogy a Toronto Star írta: "nem fogsz találni az iD-nál energikusabb, káprázatosabb, felemelőbb darabot a szórakoztatóiparban", amíg a Boston Globe eképpen méltatja az előadást: "megdöbbentően emlékezetes este pörgős zenével és kirobbanó tánccal!" A Montreal Gazette egyszerűen csak "a West Side Story hip hop cirkuszba oltva" jelzővel illette, míg a Miami Herald "áll-leejtő szórakoztatás"-ként írt a showról, ami "egy sokatmondó testamentum a képzelőerőről, a művészi tökélyről és a mindannyiunkban lakozó gyermekről." Az angol The Stage szerint "annyira zseniális művészet, hogy csak csodálni tudod." És a legfrissebb, a dubai GulfNews újságírójától: "Az emberi lét ünneplése. A Cirque Éloize iD előadása egyszerűen hipnotizál!"



Az előadást Jeannot Painchaud rendezte. A díszlet, illusztrációk és a videóvetítés Robert Massicotte és Alexis Laurence munkája. A show zenéjét Jean-Phi Goncalves és Alex McMahon szerezte, a világítást pedig Nicolas Descoteaux tervezte. Krzysztof Soroczynski vezetőedzőtől származik az akrobatikus részek koreográfiája, amihez Mourad Merzouki adta a művészeti elgondolásokat.

A Cirque Éloize iD előadása 2014. április 22-én és 23-án lesz látható a BudapestArénában. Jegyek november 21-től már kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és a www.livenation.hu oldalon keresztül.


A Cirque Éloize-ról
A társulat 1993-as alapítása óta az újító természetű színházi és emberi gondolatok megvalósítására törekszik. A cirkuszművészetet kombinálva a színházzal, a zenével és a tánccal a cirkuszi művészet megújításának szívébe helyezik magukat. Tíz saját showjával a Cirque Éloize 4000 előadást mutatott már be 40 ország 440 városában, az egész világon. A társulat szintén képviselteti magát a különböző nemzetközi fesztiválokon, s például 12 érmet nyertek már a legrangosabb, párizsi Cirkuszfesztiválon. A turnézó előadásokat kiegészítve a Cirque Éloize különleges nemzetközi eseményeken is fellép, már több mint 1300 ilyen rendezvényen vannak túl. Jelenleg két utazó előadásuk van: az iD és a CIRKOPOLIS. További információkért kérjük látogasson el a www.cique-eloize.com oldalra.

A budapesti előadások kapcsán további info:
www.livenation.hu
www.ticketpro.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése