2012. február 13., hétfő

Kelly Clarkson: Stronger (What Doesn't Kill You)

Röviddel azután, hogy Kelly Clarkson lélegzetelállítóan adta elő az amerikai himnuszt a világszerte milliók által nézett Super Bowl közvetítésen, aktuális, "Stronger (What Doesn't Kill You)"(http://www.youtube.com/watch?v=Xn676-fLq7I) című dala elérte a Billboard Hot 100-as listájának legelső pozícióját. Ez már a 3. dal, mellyel Kelly a lista élére tudott kerülni: 2002-ben az "A Moment Like This", míg 2009-ben a "My Life Would Suck Without You" című slágerek álltak az első helyen. Az új nóta ráadásul már második hete vezeti a Billboard Digital Songs chartját is több mint 237 ezer letöltéssel csak ezen a héten! Ezzel pedig ez a sláger Kelly második legtöbb példányban eladott kislemeze, hiszen a "My Life Would Suck Without You" 280 ezer példányban kelt el mindösszesen 1 hét alatt. A "Stronger (What Doesn't Kill You)" című szerzemény ráadásul a hét csúcsugrója a rádiós listákat tekintve, hiszen a 33.-ból a 15. pozícióba küzdötte fel magát ilyen rövid idő alatt.

Kelly jelenleg 2012-es Stronger World Tourján vesz részt, mely nagyszerű kritikákat kap. Teltházas Radio City showját követően a The New York Times-ban a következő kritika jelent meg: "…a show azt az üzenetet közvetítette, hogy Ms. Clarkson igazi sztár", míg a Spin szerint "Clarkson vokálisan kifogástalanul teljesített: mindent tökéletesen kiénekelt a magas hangoktól a sejtelmes suttogásokig a Radio City széles színpadán fel-alá sétálva.". A The Hollywood Reporter azt írta, "Clarkson kellemes természete és erőteljes hangja azt bizonyítja, hogy ő minden egyes albummal és koncerttel egyre erősebb lesz."

Vasárnap Kelly az 54. Grammy-díjátadón adja elő a Grammy-díjra jelölt "Don't You Wanna Stay" című dalát Jason Aldeannel közösen. Ez a sláger 2 jelölést kapott az Academy of Country Music Awardson. Kelly márciusban az NBC csatorna The Voice című tehetségkutató műsorában debütál zsűritagként a country sztár Miranda Lambert mellett.

Mióta 10 évvel ezelőtt berobbant a zeneiparba, Kelly Clarkson 5 stúdióalbumot ("Thankful", "Breakaway", "My December", "All I Ever Wanted", "Stronger") jelentetett meg, eladott több mint 20 millió korongot világszerte, melyből 10 millió Amerikában fogyott, és 10 olyan sláger fűződik a nevéhez, mely a Billboard Hot 100-as listájának első 10 helyezettje közé került. 2 Grammy-díjat, 4 American Music Awardot, 3 MTV Video Music Awardot, 1 Country Music Association Awardot és 12 Billboard Music Awardot tudhat magáénak. Clarkson legutóbbi kiadványa, a "Stronger" a Billboard Top 200-as és Digital Albums listájának egyaránt a 2. helyén debütált, ez pedig azt jelenti, hogy megszületett Kelly 5. olyan lemeze, mely a Top 3-ban debütált. A korong az Amerikai Egyesült Államokban az R.I.A.A. adatai szerint már aranylemez lett, és nemcsak, hogy több mint 1 millió példányban kelt el világszerte, de olyan slágereket vonultat fel, mint a "Mr. Know It All" és a "Stronger (What Doesn't Kill You)", mely Kelly sorban 9. és 10. Top 10-es slágere.

Kelly új "Stronger (What Doesn't Kill You)" slágere idehaza a múlt héten debütált a Mahasz Rádiós Top40 listájának #26 pozíciójában, és hétről hétre feljebb kerül az Editors' Choice listán is, múlt héten már a #14 legtöbbet játszott dal volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése