2012. február 2., csütörtök

Sinatra, Arthur Miller és a Kennedy-testvérek bálványa


Ki másról is lehetne szó, mint mindenidők legnagyobb szexszimbólumáról, Marilyn Monroe-ról. Nemcsak a férfiszíveket dobogtatta meg, de még az amerikai lányok is rajongtak érte, rá szerettek volna hasonlítani, s azóta is tart ez az őrület. Állítólag két típus létezett akkoriban, azok, akik úgy akartak kinézni, és olyan életre vágytak mint Marilyné, és azok, akik Jackie Kennedy-t (1961-63 között First Lady John F. Kennedy oldalán) tartották példaképüknek.

Az ötvenes évek filmsztárja számos hollywoodi filmben csillogtatta meg tehetséget és elsőként szerepelt a Playboy címlapján. 1956 nyarán a filmcsillag Marilyn Monroe először utazott Nagy-Britanniába, oldalán újdonsült férjével, az ünnepelt drámaíró Arthur Millerrel. Monroe azért ment Angliába, hogy leforgassa A herceg és a táncosnő című filmet, amely először hozta össze őt filmen Sir Laurence Olivier-vel, a brit színház- és filmlegendával, aki egyébként a készülő produkció rendezője is volt. A film készítése során ismerkedett össze a fiatal Colin Clarkkal.

Negyven évvel később Clark kiadott egy naplószerű memoárt A herceg, a táncosnő és én címmel, melyben a nevezetes forgatás eseményeit írta le. Ám Clark visszaemlékezéséből egy hét hiányzott… Évekkel később Clark végül felfedte a titkot egy újabb memoárban, mely az Egy hét Marilynnel címet kapta. Ebben elmesélte egy varázslatos hét minden részletét, melyet a világ legragyogóbb sztárjával, Marilynnel töltött.

Február második felében kerül a hazai mozikba az az amerikai-brit koprodukcióban készült film, az Egy hét Marilynnel, megy Clark regénye alapján készült, Marilynt pedig a csodálatos Michelle Williams (Blue Valentine, Viharsziget) kelti életre. Hamarosan a film alapjául szolgáló könyv is elérhető lesz hazánkban.

BEMUTATÓ: 2012. február 16.
Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése