2012. február 29., szerda

Gubík Ági mesterlövésznek is elmehetne


A Hacktion színészei mindent beleadnak az akciókba

Összetört kellékek, szétzúzott asztalok, kék-zöld foltok: Gubík Ági mindent belead a Hacktion akciójeleneteibe. A színésznő profiktól tanulja a helyes fegyverhasználatot és a közelharc trükkjeit mégis előfordul, hogy a forgatásokról kék-zöld foltokkal távozik.

Ütnek, rúgnak, lőnek és néha bizony, törnek-zúznak is a Magyar Televízió hackerei. A sorozat akciójelenetei miatt hónapok óta profi szakemberek tanítják a szereplőket a megfelelő fegyverhasználatra valamint a közelharc fogásaira. A színészek élvezettel vetik bele magukat az újabb és egyre keményebb akciókba, lelkesedésüket azonban néha egy-egy kellék is bánja.

„Egy fegyvert tartani és lőni egyszerűnek tűnik, mégsem az, sőt” – mesélte Gubík Ági, aki a sorozatban az Infrastruktúra Védelmi Osztag kőkemény főnökét, Grétát alakítja. „A pisztoly sem könnyű, a pontos célzáshoz, a kar egyenesen tartásához pedig komoly állóképesség kell. A rendszeres testmozgás így előnyömre vált, és a klubban már pár alkalom után azt mondták, hogy van érzékem a lövészethez. Meg is ijedtem, milyen könnyen ki lehet oltani egy emberéletet.”

A törékeny színésznő kedvence mégis a kommandós kiképzés volt, amikor társaival a jellegzetes, bár számukra meglehetősen komikus járást kellett elsajátítaniuk.

„Haláli volt a Hacktion kommandósát alakító kétméteres Czapkó Antalt nézni osonás közben, de én sem lehettem semmi. Igazából az egész kiképzést végignevettük” – tette hozzá Gubík Ági, aki az akciójelenetek forgatását szereti leginkább. Ilyenkor, kollégáihoz hasonlóan, mindent belead a jelenetbe, ennek azonban egy-egy berendezés látja kárát.

„Egy alkalommal sikerült leamortizálnunk egy asztalt. A jelenet szerint egy dulakodás során az asztalra löktek, mi pedig olyan lelkesedéssel vetettük bele magunkat a verekedésbe, hogy egyszerűen megadta magát a kellék. Néha a kék-zöld foltjaimat is csak otthon veszem észre, annyira beleélem magam az akciókba” – árulta el nevetve a színésznő, aki Grétaként hamarosan ismét életveszélyes helyzetben találja magát.

Hogy pontosan mivel vagy kivel kell szembenéznie az IVO vezetőjének, kiderül a Hacktion új részeiből.

Hacktion - Minden hétfőn 21.10-kor, új epizódokkal a Magyar Televízió műsorán

Kiképzés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése