2012. február 13., hétfő

Geszti és Rudolf Péter segít Petinek


Egyedülálló játékot indított a Facebook-on a Hajrá Peti! Alapítvány. Népszerű emberek személyes tárgyaikkal támogatják az akciót, amelynek célja, hogy az internetezők az adójuk 1 százalékával segítsék a szervezet munkáját. A játékosok Rudolf Péter jóvoltából megnyerhetik az Üvegtigris 2 című film csapóját vagy Geszti Péter sárga pólóját, amit a Rapülők koncertjein viselt.

Varga Peti másfél éves volt, amikor félrenyelt egy szőlőszemet, majdnem megfulladt, és öt percre a klinikai halál állapotába került. Az oxigénhiány miatt elveszítette látását, megbénult és agykárosodást szenvedett. A Hajrá Peti Alapítvány azért jött létre, hogy őt és a hozzá hasonló gyerekeket segítse a gyógyulásban.
- Peti folyamatosan külföldi kezelésekre jár, és rengeteget javult az állapota. Visszanyerte a látását, és már szellemileg is ott tart, ahol a saját korosztálya, a hatévesek. Az alapítvány segélykoncerteket szervez, és tavaly ismert magyar előadóművészek összefogásával egy klipet is készített Váltsd valóra! címmel. Eddig kilenc beteg gyereket segítettünk, és hamarosan további gyermekeket is pártfogásunkba veszünk. Az alapítvány pályázatot hirdetett, várjuk az agysérült gyerekek családjainak jelentkezését március 1-ig. A pályázatról a www.hajrapetialapitvany.com oldalon lehet több információt olvasni – mondta Nánási Péter, a Hajrá Peti Alapítvány elnöke.

A szervezet idén a Facebook oldalán indított játékkal szeretné felhívni a figyelmet a beteg gyerekekre, és arra buzdítani az internetezőket, hogy segítsék az alapítványt az adójuk 1 százalékával. Az ügyet ismert, sikeres művészek is felkarolták.
- Amikor megtudtam, hogy mivel foglalkozik a Hajrá Peti Alapítvány, egy percig sem gondolkodtam, hogy segítsek-e. Én szerencsés ember vagyok, mert az ünnepekkor sokan, nagyon sokan üljük körbe a családi asztalt, még a nagyszülők is ott vannak. És szerencsésnek érzem magam, ha a gyerekeimre nézek, vagy ha a munkámra gondolok. Szeretnék ebből a szerencséből valamit visszaadni – árulta el Rudolf Péter színművész, aki egy számára nagyon fontos tárgyat, az Üvegtigris 2 című film csapóját ajánlotta fel.

- Peti kapcsán elgondolkodtam, hogy ha az én gyerekeimmel történne valami hasonló, biztosan jólesne, ha nekünk próbálnának segíteni. Olyan apróságokat ajánlok fel a nyereményjátékba, amelyek hozzám kötődnek. Remélem, ezzel segíthetek abban, hogy az alapítvány további forrásokhoz jusson – mondta Geszti Péter. A sokoldalú művész egy eredeti, dedikált Rapülők pólót ajánlott fel, amelyet annak idején ő viselt a koncerteken, továbbá egy Jazz+Az DVD-t és egy Gringo Star CD-t is adományozott.

A nyereményjátékhoz lelkesen csatlakozott Gerendás Péter előadóművész, Váczi Eszter énekesnő és Boronkay Péter többszörös világ- és Európa-bajnok paratriatlonista is: az énekes egy dedikált Fender akusztikus gitárt, a művésznő egy dedikált CD-csomagot az eddig megjelent lemezeivel, a sportoló pedig egy Mountain Bike kerékpárt ajánlott fel. A játék 2012. május 18-ig tart.

További részletek:
http://www.hajrapetialapitvany.com/?page=nyeremenyjatek
http://www.facebook.com/hajrapetialapitvany?sk=app_364765920201296 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése