2012. február 29., szerda

Ismert színésznők extrém átváltozásai

Pokorny La

Peller Anna túlsúlyos diáklánnyá maszkírozva, míg Trokán Nóra Popeye nyakigláb barátnőjeként csalt mosolyt a színházkedvelők arcára. Balla Eszter és színésztársai emberből macskákká lettek, Pokorny Liát pedig egy ország ismerheti a Társas játék című sorozat nagyorrú Lővey Gabijaként.

Hosszú évek alatt számos szerepet öltöttek magukra a Glamour Women of the Year színészkategóriájának jelöltjei. Megannyi emlékezetes pillanat közül azonban akadnak személyes kedvencei is a művésznőknek.
„A legviccesebb átváltozásom talán A szép nyári nap meglehetősen nagydarab Margója. A retró ruhás tinilány szerepének kedvéért kipárnázva léptem színpadra. Ami igazán komikus érzés és látvány volt.” – meséli Peller Anna, az Operettszínház Neoton musicalje kapcsán. - „A legdurvább pedig a Koldusopera utcalányaként viselt hiányos ruházat volt, melynek drámai hatását a némafilmes fehér smink csak fokozta.” – tette hozzá a Barátok közt című sorozatban is szereplő Peller Anna, aki mellett a többi jelölt is boldogan idézte fel korábbi átváltozásait.
„A legkülönlegesebb számomra mindenképpen a Popeyeben alakított Olívia karaktere. Hiszen önmagában is elég extrém rajzfilmfigurának lenni. Ő pedig még mókás is. Egy lány abban az óriási bakancsban, a kissé ronda és bandzsa fejével.” –jegyzi meg viccesen a szintén Glamour-jelölt Trokán Nóra.

Balla Eszter saját bevallása szerint macskaként vált igazán felismerhetetlenné.
„A Szegedi Szabadtéri Játékokra frissítették a Macskák című musical szereposztását, így kerültem én is a csapatba. Nagyon szokatlan és szórakoztató volt az első sminkes próba alkalmával, mikor felismerhetetlenségig el lettünk sminkelve és próbáltuk beazonosítani egymást.” – emlékszik vissza a színésznő.

Polyák Lilla a Spamalotban számtalan átváltozáson megy keresztül, melynek eredményeként látványos és varázslatos kosztümökben lép színpadra. Számára a Tó úrnője szerepének sokszínűsége bírt sajátos jelentéssel.

Pokorny Lia orra a magyar HBO Társas játék című sorozatának köszönhetően hatalmasra nőtt. Lia egyátalán nem riadt vissza attól, hogy elcsúfítsák az arcát, hiszen mint mondta, a napi két és fél órás sminkelések közben volt ideje átlényegülni Gabivá, a csúnyácska, de példamutatóan erős könyvelővé, aki tisztában van a saját korlátaival, tudja, hogy ezeket vagy elfogadja, vagy pedig megtesz minden tőle telhetőt azért, hogy ezeken változtasson.

Mindannyian rendkívül tehetségesek és sok arcukat megmutatták már. A kérdés, hogy a Women of the Year gáláján ki bújhat bele a legjobb színésznő szerepébe. A Glamour idei jelöltjeire március 12-ig lehet szavazni a www.glamouronline.huoldalon. A legszerencsésebb voksolók pedig maguk is ott lehetnek a március végi gálán, amikor kiderül, kik lettek az idei legjobbak.


Trokán Nóra

Balla Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése