2011. november 8., kedd

Bartók Eszterrel és Jamie Winchesterrel forrósít az Európa Pont

Hangfestők

Igényes koncertekkel, informatív és interaktív Európai Mobilitás Börzével, az idei év egyik Lux-díj esélyes alkotásával és az első lengyel könyvcsereberével pörgeti fel az őszt az Európa Pont. A Millenárison található kulturális központban ebben a hónapban olyan neves művészek fordulnak meg, mint Bartók Eszter és a Hangfestők, Jamie Winchester, Joanna Bator lengyel írónő valamint a varsói Polpo Motel.

A külföldön való tanulás vagy éppen munkavállalás útvesztőjében könnyű elveszni. Az Európa Pont ezen kíván változtatni, ezért egy külön börzét szervez, hogy megmutassa, milyen lehetőségei vannak azoknak, akik más európai országban szeretnének élni, dolgozni, tanulni. A november 11-i Európai Mobilitási Börzén a Mobilitás, az ÖKA, az Artemisszió Alapítvány és az EURES munkatársai konkrét tanácsokkal, lehetőségekkel várják az érdeklődőket, és segítenek kiválasztani az Európai Bizottság Programjai közül mindenkinek a legmegfelelőbbet. Az estét Bartók Eszter és a Hangfestők illetve a Jamie Winchester trio koncertje zárja.

A hónap másik érdekes programja a novemberben aktuálissá váló Lux-díj apropóján a Lumière Filmklub. November 17-én az Európai Parlament rangos filmes elismerésére jelölt Athina Rachel Tsangari rendező Attenberg című filmjét vetítik. A filmklub vendége Báron György kritikus lesz, akivel Gyárfás Dorka beszélget.

November végén pedig a Millenárison megvalósul az első lengyel könyvcserebere, amelynek exkluzív vendége Joanna Bator lengyel írónő és a varsói Polpo Motel zenekar.


Jamie Winchester (Fotó: Galgóczy Németh Kristóf)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése