2012. november 6., kedd

Grand Mexican Warlock, Absent Distance, Sunrise Circus

Novemberi egy hetes európai turnéjáról hazaérkezve ad koncertet a GMW a nemrégiben megnyílt Iskola Klubban, két figyelemreméltó székesfehérvári zenekar az Absent Distance és a Sunrise Circus társaságában. 

2012. november 16. péntek
Iskola (VI. Budapest, Hegedű u. 3.)

19:00 kapu
20:00 Sunrise Circus
21:00 Absent Distance
22:00 Grand Mexican Warlock

A legutóbbi budapesti Grand koncert óta – ami még Somló Dani válltörése miatt az általuk „kripli” felállásnak minősített formációban zajlott – a nyári fesztiválokat leszámítva keveset koncerteztek, pláne annak köszönhetően, hogy idejük nagy részében a tavaszra várható második nagylemez dalaival voltak elfoglalva. Az új szerzemények közül feltehetően néhány bemutatkozik majd az Iskolában és amúgy is garantálhatóan jó formában is lesz a zenekar a kis európai kiruccanásuk után, szóval nagy hiba lenne kihagyni őket.

A GMW előtt a 2010 novemberében alakult, először csak kétszemélyes "stúdió projektként" indult, mára azonban komplett zenekarrá fejlődött metál vonalon kísérletező Absent Distance mutatja be első – Common Ghost of the Lifelines címmel megjelent – nagylemezét, amely november 10-től meghallgatható itt: http://absentdistance.bandcamp.com/

Az est nyitóbandája pedig a szintén székesfehérvári, de gyakorlatilag már a fővárosba települt progresszív rockot játszó Sunrise Circus lesz. A zenekar már 2008 óta létezik, de a mostani formáció kevesebb, mint fél éve játszik csak együtt. Ezalatt a kis idő alatt viszont sikerült egy pesti tehetségkutató különdíját megnyerniük, és több budapesti és vidéki koncerten igazolniuk a tagok elborult lelki világáról szóló pletykákat. A bulin első, decemberre várható kislemezük anyagát fogják bemutatni.

2 megjegyzés: