2012. október 16., kedd

Tankard: a hírhedt germán sörthrash gárda végre Budapesten!

Az idén 30. születésnapját ünneplő Tankardra bizony sokat kellett várnia a hazai metalosoknak, ugyanis most először látogatnak majd Budapestre, ráadásul az október 28-ai koncert időpontja is májusról lett eltolva . A felvállaltan az „alkoholista metal” stílust képviselő urakat nagyon nehéz komolyan venni, de zenéjükkel, vagyis a vérbeli thrash metallal még ők sem viccelnek. A sörfesztiváli hangulatot a Dürer kertben idézik majd meg, méghozzá a hazai Concrete és a Drünken Bastards segédletével. 

A Tankard története egészen kivételes: a Frankfurtból származó zenekar már a germán thrash metal megszületésének idejében is aktív volt. Olyan bandákkal kezdtek el párhuzamosan működni a ’80-as évek elején, mint a Kreator, a Destruction vagy a Sodom. Míg nagyon sok együttes tagcserékkel és feloszlásokkal küszködött, majd újraegyesülés útán tért vissza, a Tankardnak sosem voltak ilyen problémái. Rájuk mindig lehetett számítani. 1986-os debütálásukkal megmutatták, hogy a kialakuló thrash metal színtéren nem csak a Ruhr-vidék képes kiváló zenekarokat kitermelni.

Hűséges rajongóbázisuknak - a kitartást meghálálandó - sorra szállították erősebbnél erősebb lemezeiket. Mára igazi márkanévvé váltak, úgyhogy ha a valódi fémzene és a sör kettőse előkerül, a Tankard minden bizonnyal elsőként ugrik be. Egyik legfőbb titka annak, hogy még mindig aktívan zenélnek, hogy sosem vették túl komolyan az egészet, és számukra a zenélés inkább csak egy óriási, véget nem érő buli. Diszkográfiájuk mára 14 stúdióalbumból, 2 válogatáslemezből, 2 DVD-ből és egy koncertlemezből áll. Persze nem ülnek a babérjaikon: hamarosan új anyaggal fognak jelentkezni, s remélhetőleg némi ízelítőt a budapesti koncerten is fogunk hallani. Végezetül pedig itt egy dal szolíd sörhassal arról, hogy nincs szebb halál, mint.. sörrel a kézben: http://youtu.be/DoCgM1CdlIs

A bemelegítést is kellően elvetemült arcok vállalták magukra hazai részről: a Concrete színtiszta thrash metalban utazik, a Drünken Bastards pedig a budapesti undergroundból ismerős arcokat gyűjtött össze nehezen kategorizálható zenés dühkitöréseihez. Szóval elő a söröskorsókkal és október 28-án irány a Dürer Kert! Pusztán arra kell majd figyelni, hogy a nagy headbangelés közben egy csepp se löttyenjen ki és menjen kárba…

A Concerto Music bemutatja:
2012. október 28., vasárnap 19 óra
Budapest, Dürer Kert
Tankard, Concrete, Drünken Bastards koncertek
Belépő: 3500 Ft

Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal (www.ticketportal.hu) és a Ticket Express (www.tex.hu) hálózatában, valamint a Hammer Zenebarlangban, a Headbangerben és a CD Pincében, továbbá a www.concerto.hu weboldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu
http://www.tankard.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése