2012. október 15., hétfő

A 30Y új lemezt ad ki


Egyedi hangzásvilágú négyrészes kiadvánnyal jelentkezik a 30Y. A pécsi zenekar csokorba szedte a Szentimentálé koncertprogram eddig lemezen meg nem jelent szerzeményeit, és stúdióalbumot készített belőlük, amit hasonló hangszerelésű feldolgozásokkal, egy szubjektív válogatással és egy filmösszeállítással is kiegészített. A november 26-án megjelenő Szentimentálé című album CD-n, bakeliten és digitálisan is elérhető lesz, és a kiadványt előrendelő rajongók a 30Y lemezének társproducereivé válnak.

A hazai könnyűzenei élet egyik legizgalmasabb rockzenekara, a 30Y évente egyszer-kétszer meglepi rajongóit egy-egy különleges Szentimentálé-koncerttel, amikor kevésbé ismert, halkabb, ugyanakkor játékos oldalát is megmutatja – rengeteg olyan szerzeménnyel, melyek eddig még nem jelentek meg lemezen.

- Sok olyan dalom van, amelyeket évekkel ezelőtt írtam, de különböző okokból nem kerültek rá egyik albumunkra sem – mondta Beck Zoltán, a 30Y frontembere. - Ezeket a számokat időről időre újra elővettük, csiszolgattuk, áthangszereltük, és ráérősen kísérleteztünk velük a zenészbarátaink segítségével. Egy idő után észrevettük, hogy a 30Y megszokott stílusától eltérő dalok uralkodni kezdenek rajtunk, és önálló életre kelnek. Mi váltunk a dalok eszközeivé, és egyre több ilyen szerzemény született. Amikor elkezdtük játszani a koncerteken ezeket a dalokat, kiderült, hogy a közönség többre is kíváncsi. Így születtek meg a Szentimentálé-estek, amelyeket a játékosság, a zenei intimitás és a közvetlenség jellemez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése