2012. október 10., szerda

Együtt zúz a Dürer Kertben a Special Providence és a Turbo

Fantasztikusnak ígérkező koncertfolyam vár a progresszív zene rajongóira november 2-án a budapesti Dürer Kertben. Külföldi turnéja előtt idén utoljára lép fel itthon a Special Providence, míg a Turbo ízelítőt ad a készülő lemezéből. Ráadásul további két zenekar erősíti a felhozatalt, a Haelo és a String Theory. 

A Dürer Kertben november 2-án négy olyan zenekar lép színpadra, melyek bátran és mesterien ötvözik a műfajokat, igényes, egyedi zenéjükkel lehengerlik a kuriózumokra fogékony hallgatóságot, egyébként pedig nagyon jó barátok. A hazai progresszív szcéna egyik zászlóshajója, a Special Providence külföldön is hihetetlen népszerűségnek örvend. A rockot, metalt, jazzt és chilles lazulást elegyítő négyest idén utoljára ezen a koncerten lehet élőben hallani Magyarországon.

- Az őszi-téli klubszezont a Dürer Kertben nyitjuk, és utána külföldi meghívásoknak teszünk eleget. Novemberben európai miniturnéra indulunk, decemberben négy koncertet adunk a japán fővárosban, Tokióban, jövőre pedig Indiában fogunk fellépni. Mivel a magyar rajongóink hónapokig nem hallhatnak minket, olyan élményt szeretnénk nekik nyújtani, amit sokáig emlegetnek majd. Játszani fogjuk a három nagylemezünk legnagyobb slágereit, és meglepetésképpen egy vadonatúj dal premierjét is a Dürer Kertben tartjuk. Emellett Tanka Balázzsal, a Turbo énekesével együtt adjuk elő a Fences of Reality című dalunkat, amit a Petőfi Rádió is rendszeresen játszik – mondta Markó Ádám, a Special Providence dobosa.

A Turbo is nagyon készül erre a fellépésre. A Fonogram-díjas banda jelenleg az új albumán dolgozik, amiből ízelítőt ad a Dürer Kertben.

- Nem kizárt, hogy dupla albummal jelentkezünk majd, mert akusztikus és zúzós számokat is tervezünk. Nagyon szeretünk improvizálni, ezért nincs két egyforma koncertünk. A november 2-i bulin is számíthat újdonságokra a közönség. Egyelőre nem teljes dalokat mutatunk be, hanem játszunk a zenével. Az új elemeket, dallamokat beépítjük a jól ismert dalokba, amelyektől a közkedvelt számaink is új minőséget kapnak. Emellett néhány olyan számot is hallhat a közönség, amelyeket ritkábban játszunk koncerteken – mondta Tanka Balázs, a Turbo frontembere.

Az este egyik előzenekara a progresszív metal zene úttörője, az after@all utódjaként létrejött Haelo. A másik pedig a String Theory, amelyet a Leander Rising egyik gitárosa, Jozzy vezet.

A Dürer Kertben elővételben 1200, a helyszínen pedig 1500 forintba kerülnek a belépők.

Special Providence feat. Tanka Balázs (Turbo): Fences of Reality

https://www.youtube.com/watch?v=Yh1BCEQKDQ8


Turbo

Special Providence

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése