2012. május 15., kedd

Bemutatjuk: Kimbra

Kimbra albuma, a Vows május végén kerül Európában is a boltok polcaira.

De ki is az a Kimbra?
Emellett a dal mellett nehéz volt mostanában elmenni szó nélkül:
http://www.youtube.com/watch?v=8UVNT4wvIGY
Azt már talán kevesebben jegyezték meg, hogy a dalban volt egy közreműködő énekesnő is…..nos ő Kimbra.

Az Új-Zélandi születésű hölgy először az iskolája ének tanszékéről kölcsönvett nyolcsávos magnón rögzítette zenei ötleteit: 10 évesen kezdett el dalokat írni. 12 évesen 27.000 ember előtt énekelte a nemzeti himnuszt az Auckland vs Waikato rögbimeccsen. 17 éves korában felfedezte Mark Richardson manager, aki Melbourne-be költöztette, ahol elindult zenei karrierje.

Debütáló albuma, a Vows részben otthon, részben különböző stúdiókban készült, és az énekesnő egyéni életszemléletét mutatja be. Kimbrát 21 évesen már olyan legendákhoz hasonlítják, mint pl. Nina Simone, Jeff Buckley, vagy Prince, illetve olyan kortársakhoz, mint Björk vagy Janelle Monaé. A Vows megjelenésekor azonnal elnyerte mind a közönség, mind a kritikusok tetszését. Új Zélandon a 3. helyen nyitott, Ausztráliában pedig az ötödiken - itt egyébként 3 hét alatt platina is lett!

A Warner Music-os lemezszerződést követően először Amerikát indult meghódítani, hamarosan pedig itthon is meghallgathatjuk a lemezét, melyhez olyan szerzők és producerek adták a nevüket, mint pl. a soul sztár John Legend, Mike Elizondo (Dr Dre, Fiona Apple), Greg Kurstin (The Bird and The Bee, The Flaming Lips, Foster The People) illetve Mark Foster & A-Trak és Keefus Green (Mike Patton, Mini Mansions). Az énekesnő elnyerte az ARIA-t (Ausztrál Grammy-díj), mint a "Legjobb Énekesnő".

A lemezről korábban három kislemezt adtak ki, ezek a “Good Intent”, a “Cameo Lover”, és a “Settle Down”.

Az aktuális dal pedig, mely hamarosan a hazai rádiókban is hallható, a Warrior:
http://www.youtube.com/watch?v=PUUivXgJ2S4

További infó:
http://www.kimbramusic.com



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése