2012. május 9., szerda

A The Rasmus új albummal tér vissza!

“Még soha sem készítettünk el egy albumot ilyen gyorsan, könnyen, stresszmentesen és örömmel!” – Lauri Ylönen

Négy év várakozást követően Finnország legismertebb rockcsapata, a The Rasmus bemutatja nyolcadik stúdiólemezért, a “The Rasmus”-t. A srácok rendkívül izgatottak, hogy újra a színen vannak.

“Mivel Pauli és Eero különböző országokban élnek, három hónapja, a lemez stockholmi felvételeinek befejezése óta nem találkoztunk. Alig várom, hogy a májusi fellépésünk dallistáját összeállítsuk. Igazán fantasztikus, hogy a repertoárt mostmár nyolc albumról válogathatjuk össze!” – meséli Lauri Ylönen, a The Rasmus frontembere.

Hozzáteszi, hogy az előző album megjelenése után eltelt négy év (a legutolsó lemez, a “Black Roses” 2008-ban jelent meg) hosszú idő egy zenekar életében, de ez a szünet szükséges volt az erőtlejes visszatéréshez.
“Azt hittem beleőrülök a várakozásba. Szeretnénk sűrűbben új albumokkal jelentkezni, szóval tényleg itt volt az ideje, hogy az írásra és a dalszerzésre fókuszáljunk.” – vallja be Lauri.

A The Rasmus világszerte több mint 3,5 millió lemezt adott el, mégsem érezték a nyomást a legújabb korong rögzítésénél. Lauri szerint a több millió eladott lemez és a siker motiváló erőként hat rájuk. Az összes eddigi slágerükért nagyon hálás a zenekar (például csak az “In The Shadows”-ból több mint 1 millió kelt el eddig).

Ez az album különleges az együttes számára: minden egyes sor és terv a bandatagoktól származik. Ezért kapta a “The Rasmus” címet a kiadvány.
“Miután korábban a legendás amerikai producerrel, Desmond Child-al dolgoztunk, most a saját szárnyainkat szerettük volna kipróbálni – még lemezkiadónk sem volt, akivel együtt munkálkodhattunk volna! Múlt nyáron elhatároztunk, hogy két hónapon keresztül minden nap új dalokat fogunk írni. Amikor tíz remek dal összegyűlt, felhívtuk régi barátunkat, Martin Hansen producert, és Svédországba hajóztunk, hogy rögzítsük őket.” – Lauri.

“Albumkészítés még sosem történt ilyen gyorsan, könnyen, stresszmentesen és örömmel!” Úgy éreztük, hogy újra megtaláltuk a dalszerzés örömét. Olyan volt ez a szituáció, mintha újra kezdő banda lennénk. Annyira pezsgő, de mégis abszurd egy érzés volt.” – összegzi a frontember.

www.therasmus.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése