2012. május 31., csütörtök

NEIL YOUNG AND CRAZY HORSE: Americana

Neil Young és bandája, a Crazy Horse – azaz Billy Talbot, Ralph Molina, és Poncho Sampedro - közel kilenc év után 2012. június 4-én jelentet meg új, igen különleges stúdióalbumot Americana címmel.

Az album tulajdonképpen klasszikus amerikai népdalok gyűjteménye. A maguk idejében ezek a dalok tiltakozó dallamok, gyilkos balladák, illetve tábortűzi indulók voltak, melyek hétköznapi emberek történeteit mesélték el. Vannak köztük közel 200 évesek – mint pl. a “Tom Dula” vagy az “Oh Susannah,” de vannak népdalok a huszadik századból is, mint pl. a “This Land Is Your Land”, vagy a “Get A Job”. De minden számról elmondható, hogy az amerikai kulturális örökség része. És bár Amerika már nem ugyanaz, mint akkor volt, amikor ezek a dalok születtek, az akkori körülmények a mai napig hatással vannak az ország történelmére.

Az Americana producere Neil Young, John Hanlon és Mark Humphreys voltak, a hangmérnökök pedig John Hanlon, John Hausmann és Jeff Pinn. A felvételek az Audio Casa Blanca stúdióban készültek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése