2012. május 15., kedd

Zorán Körtánc • Kóló már DVD+CD-n is!

Zorán azon kevés hazai előadók közé tartozik, aki generációkat képes magával ragadni. Közel öt évet kellett várni a decemberi Aréna-koncertre, öt esztendőt egy olyan estére, amelyhez hasonlóan bensőséges hangulatút eddig csak nagyon keveseknek sikerült az Arénába varázsolni. 

Az eddig megjelent több száz dalból megszólaltak a legjobb és legismertebb számok, de persze az újra mindig fogékony közönség az ősszel megjelent Körtánc • Kóló című CD-ről is hallhatott egy válogatást. Állandó csapatán kívül olyan nagyszerű művészek zenéltek együtt Zoránnal az Arénában, mint Presser Gábor, Somló Tamás, Karácsony János, Solti János, Rúzsa Magdolna, Jávori Ferenc Fegya, Pejtsik Péter, Lantos Zoltán, Orosz Zoltán, Szabó Tamás és Kovács Ferenc Öcsi. Több mint tízezer ember énekelt együtt Zoránnal és köszönte meg állva tapsolva a rendkívüli zenei élményt.Ennek a hangulatnak lehetnek részesei vagy élhetik most újra át az élményt mindazok, akik a most megjelent DVD+CD kiadványt megnézik, meghallgatják. A DVD-n szinte a teljes koncertműsor látható és hallható, a CD-re – a hanghordozó technikai adottságai miatt – 72 percnyi zene kerülhetett. 

Kivitelezésében is különleges ez a kiadvány, hiszen a nemzetközi szokásoktól eltérően tartalmaz egy olyan füzetet, amelyben az összes elhangzó dal szövege megtalálható, mégpedig fotókkal gazdagon illusztrálva.A szenvedélyes, néha ironikus, elgondoltató, máskor érzelmileg elmélyült dalok Zoránra és zenészcsapatára mindig is jellemző, magas színvonalú előadásmóddal társulnak.

 A 2011-ben megjelent új lemezről (Körtánc • Kóló) sok szépet el lehet mondani, de egy koncertfelvétel mindig különleges élményt jelent, hiszen itt a néző igazán átadhatja magát az élő előadás varázsának. Hangzásvilága érettebb, erőteljesebb, szinte sugárzik belőle a kiforrottság. Dusán szövegei most is okosak, lírai képekben gazdagok. Igazi költészet ez, ahol a verssorok nemcsak gondolatokat és érzéseket hordoznak, hanem behatolnak a lélek rejtett zugaiba is. Csak a legnagyobbak sajátja, hogy letisztult eszközökkel világokat építenek. Zorán, műfajának talán leghitelesebb előadója olyan művész, aki tudja ezt.Zorán most megjelent Körtánc • Kóló Aréna2011 Koncert DVD+CD-jén szó van barátságokról és szerelmekről, szülőkről és gyerekekről, kötődésekről és szakításokról, vágyakról és reményekről, hitekről és csalódásokról, régi és új időkről… Rólunk és az életünkről tehát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése