2012. május 22., kedd

Popsztárok segítenek az eltűnt gyerekek felkutatásában

Ma egy sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy idén Budapesttel együtt hat hazai nagyvárosban is megrendezik az Ezer Lámpás Éjszakáját. A Kárász Róbert által 2011-ben életre hívott kampány célja, hogy segítséget nyújtson az eltűnt gyerekek felkutatásában, felhívja a figyelmet a csellengés veszélyeire és a megelőzés fontosságára. Május 25-én a popszakma kiválóságai lépnek fel a rendezvénysorozaton.

A tavalyihoz képest ötszörösére nőtt az Ezer Lámpás Éjszakája kampány – mondta el Kárász Róbert, a rendezvény megálmodója mai sajtótájékoztatóján. 2012-ben a főváros mellett öt vidéki nagyváros is csatlakozott a kezdeményezéshez: május 25-én Budapesten, Pécsett, Győrött, Veszprémben, Székesfehérvárott és Kecskeméten is nagyszabású rendezvényekkel hívják fel a figyelmet a csellengés társadalmi problémájára. A kampány része a 2011-ben indított tejesdoboz akció is, melynek keretében eltűnt gyerekek képeivel ellátott tejesdobozok kerülnek forgalomba. A társadalmi célú kezdeményezés idén kiegészül: havonta 2-300 ezer iskolatejre, továbbá 5 millió Emese ásványvizes palackra kerülnek fel a fotók és adatok, bízva abban, hogy idén még több kiskorú kerül elő.

A május 25-i rendezvényeken többek között olyan előadók adnak majd jótékonysági koncertet, mint Tóth Vera, Király Viktor, Kökény Attila, Gáspár Laci, a Fivérek, Szekeres Adrien, Csézy, Jamie Winchester, a Back II Black, Korda György és Balázs Klári, SP és Fluor Tomi.

Rajtuk kívül számos sztár, köztük a TV2 képernyősei is csatlakoznak a rendezvénysorozathoz. Lipcsei Betta (Miss Universe Hungary 2011) és Szabó Dóra (Miss Earth Hungary 2011) Székesfehérváron és Veszprémben, Weisz Fanni és Vujity Tvrtko Pécsett, Szekeres Nóra Győrött, a Megasztárból jól ismert Giorgio pedig Kecskeméten kampányol az ügy mellett műsorvezetőként. Budapesten Váczi Gergő vállalta a feladatot és természetesen a rendezvény ötletadója és főszervezője, Kárász Róbert is jelen lesz.

Az esemény záró motívumaként a kampány szimbólumává vált „lámpásokat” – azaz világító lufikat - este fél 10-kor engedik fel az ország 6 nagyvárosában. Idén – a tavalyi ezer helyett - összesen 6000 „lampion” mutatja majd a fényt az éjszakában, hogy minden gyermek hazataláljon.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése