2012. május 29., kedd

REGINA SPEKTOR: What We Saw From Cheap Seats


Az orosz származású zongorista-énekesnő 2009-es „far” című lemeze óta most először jelentkezik új anyaggal, és ezúttal ismét Mike Elizondo producerrel (Eminem, Fiona Apple, Dr. Dre) való közös munkájának gyümölcse került ki a stúdióból.

A „What We Saw From Cheap Seats” teljes anyagát nyolc hét alatt vették fel tavaly nyáron Los Angelesben. A lemez mind a tizenegy szerzeményét Regina maga írta, zongorázta és énekelte fel. Az új nóták mellett számos korábbi, eddig meg nem jelent dal is felkerült a korongra. A producer Elizondo szerint „Regina azon kevés művészek egyike, akik minduntalan képesek újabb és újabb meglepetést okozni. Amikor azt hiszed, már kiismerted, hirtelen leterít valami teljesen újjal. Most is minden egyes dal egy-egy újabb utazásra visz.”

Spektor klasszikus zongorát tanult, majd áttelepült New Yorkba. Két önálló kiadású lemez után a nagy áttörést a „Soviet Kitsch” hozta meg 2004-ben. Ezt követte a 2006-os „Begin To Hope” olyan közkedvelt és fantasztikus slágerekkel, mint pl. a „Fidelity”, a „Samson” vagy a „Better”. A 2009-es „far” után pedig a 2012. május 29-én megjelenő „What We Saw From Cheap Seats” a művésznő hatodik sorlemeze.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése